De man die niet wordt gemist: mysterieuze jogger al maanden in coma

In een Berlijns ziekenhuis ligt al vier maanden een man in coma. Niemand weet wie hij is of waar hij vandaan komt. Niemand heeft naar hem geïnformeerd.

Op 13 maart was de sportieve man, die vermoedelijk tussen de 60 en 70 jaar oud is, aan het joggen in het Volkspark Wilmersdorf. Hij zakte in elkaar en kwam met zijn hoofd op een steen terecht. Passanten sloegen alarm, waarna de man naar het universiteitziekenhuis Charité werd gebracht.

Sindsdien is de politie een speurtocht gestart naar de identiteit van de man. Hij komt in geen enkele database voor en er zijn kennelijk geen familie of vrienden naar hem op zoek. Foto’s die zijn verspreid, hebben tot nu toe niets opgeleverd.

“Zoiets hebben we in Berlijn nog niet meegemaakt”, zegt een woordvoerster van de politie tegen Die Welt. “Dit is ook voor onze cel vermiste personen een compleet nieuwe situatie. Het is de eerste keer dat er geen enkele aanwijzing is. Er is helemaal niets.”

Onduidelijk is of de man nog ontwaakt uit zijn coma en of hij hersenschade heeft. Mogelijk wordt zijn identiteit dan nooit meer achterhaald.

Bron(nen):   HLN