Record aantal vermissingen op het strand: dit is de oorzaak

Een kind dat op het strand zijn ouders kwijtraakt, is van alle tijden. Maar het worden er wel steeds meer, waarschuwt de reddingsbrigade. Eerder deze maand waren er in één weekend veertig tot vijftig kinderen kwijt op het Scheveningse strand, een record. Voor een deel zijn de ouders zelf schuldig.

Een van de oorzaken is volgens de strandwachten de mobiele telefoon. “Mensen zitten tegenwoordig de hele tijd op hun telefoon’, zegt senior lifeguard Mark Beeloo (35) in de Volkskrant. “En ondertussen laten ze de kinderen bij de zee spelen. Onbegrijpelijk vind ik dat.” Collega Diane van der Burch: “Ik hoor ook wel dat ouders in slaap zijn gevallen.” “Kinderen moet je nooit alleen laten’, zegt Beeloo. “Pas als ze een jaar of 16 zijn, snappen ze de gevaren van de zee.”

Wil je je kinderen niet kwijt raken, kijk dan wat minder op je telefoon en houd je kroost in de gaten. Of nog beter: speel ermee. Heb je daar geen zin in, geef ze dan een polsbandje om met daarop je telefoonnummer, gratis af te halen bij de reddingsbrigade. Spreek ook een duidelijke plek af waar je kind heen moet als hij je kwijt is geraakt. Geen strandtent, want die lijken te veel op elkaar. Een ‘verdwaalpaal’ met pictogram is beter.

Bron(nen):   De Volkskrant