Wat men zoal door de wc spoelde. Een top 10

Veel verstoppingen in het riool moeten met de hand verwijderd worden. Simon Evans van waterbedrijf Thames Water vertelt op de site van The Guardian wat ze zoal in het riool aantroffen. Een top 10: 1. Vet. Vet glipt gemakkelijk door de gootsteen als het nog vloeibaar is. Maar is het eenmaal hard dan kan het voor ernstige verstoppingen zorgen. 2. Condooms. Moeilijk om door te spoelen maar blijkbaar lukt het toch een hoop mensen. Men vindt vooral condooms gevuld met lucht die boven de oppervlakte uitsteken. 3. Huisdieren. Goudvissen zijn populair maar ook hamsters en gerbils worden door de wc gespoeld. 4. Luiers. Ze zijn zeldzaam omdat ze zich moeilijk door de wc-buis wurmen. Maar eenmaal in het riool zijn het hardnekkige verstoppers. 5. Lichaamsdelen. Vingers en zelfs handen zijn door medewerkers van Thames Water in het riool gevonden. 6. Wattenstaafjes en tampons. 7. Een halve Mini. Een unieke vondst in het riool van Londen. Waarschijnlijk niet door de wc gespoeld. 8. Verf. 9. Drugsspuiten. 10. Eten. Vooral botjes en klokhuizen zijn verstoppers.  

Bron(nen):   The Guardian      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit52

  soms zou ik mijn buurman ook door de ple willen spoelen…

 2. marianne martens

  levende dieren door het toilet spoelen, de longen lopen langzaam vol, benauwdheid, paniek en doodsangst. Niet even wegbrengen, b.v. naar iemand anders of in de natuur zetten, nee, joh!!!!
  Ga toch lekker een hamburger eten van die Amerikaanse chickenboer, waar ze voor de slacht de koeien nodeloos trappen, slaan, schoppen en al slepend zonder pijnstillers of “whatever” naar het abattoir.
  Ga een hamburger eten, (lekker uit een papieren zak met je mede-vretenden, hel licht, gladde vloeren, bediendes met papieren petjes etc), met al die verhoogde angst-hormonen, bv adrenaline e.a in die stugge hamburger lappen.
  De rest van de punten die door het toilet worden gespoeld is natuurlijk ook deerniswekkend en laat de geestelijke leegte zien.

  • Le_bon_sauvage

   E wordt niet gesuggereerd dat de dieren levend waren op het moment van doorspoelen. Probleem is dat het riool letterlijk en figuurlijk het afvalputje is van menselijke gemakzucht en stommiteit. Als je op een flatje in London woont heb je geen tuin om je hamster te begraven, en in de biobak gaat stinken…

   Uw veroordeling van de slechte behandeling van (consumptie)dieren ondersteun ik van harte, maar is toch belangrijk om nauwkeurig te zijn.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    feitelijk heeft u gelijk,maar toch zijn er emotionele conflicten tussen volwassenen, volwassen en kinderen, het zou zomaar kunnen dat een levend ander soort hierdoor het loodje legt. Helaas merk je dat er slecht met de andere soorten wordt omgesprongen. vakantie’s: weg ermee; ga eens in de buitengebieden rondrijden dan komt de walm van stank met aceton uit de stallen zomaar ” vrijwillig” je neus in. Geen controle. Arme dieren en arme vleeseters.

    (in antwoord op Le_bon_sauvage)
 3. So(m)ber Over_Leven

  Engeland. Tsja. Wie spoelt er nou eten doorheen ?
  Per ongeluk kan er altijd wat in vallen, maar een kondoom ??
  Laat me raden ? 😉
  Vet gaat door de gootsteen. Ja, altijd wel wat.
  Ik wil niet weten hoe die pijpen eruit zien als het weer gestold is.

  Vingers kan ik nog begrijpen, maar handen ???

 4. Erik Van Hattum

  Komend jaar maar eens goedkoop op vakantie, ik spoel gewoon mezelf door de plee en ik zie wel waar ik uitkom. . .

Reacties niet toegestaan