Steeds meer hoogopgeleide Britten verlaten hun land

Op zoek naar een beter leven in het buitenland, vertrekken steeds meer hoogopgeleiden uit Groot-Brittannië. Het land zal binnenkort een tekort hebben aan hoogopgeleide werknemers, blijkt uit een onderzoek in opdracht van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. De afgelopen 20 jaar heeft een toenemend aantal leidinggevenden, artsen, wetenschappers en academici hun land verruild voor landen als Australië, Amerika en Canada. De Daily Telegraph schrijft dat bedrijven de emigratie wijten aan de hoge belastingen. Gevreesd wordt dat de hoge belastingtarieven (de hoogste ter wereld), kosten van levensonderhoud en het trage economische herstel zullen leiden tot een nog grotere 'brain drain'. In 2010 bestond 48% van de Britse emigranten uit hoogopgeleide werknemers; in 1991 37%. In 2011 emigreerden 149.000 Britse burgers. Er wonen 4,7 miljoen Britten in het buitenland. Een op de zeven Britten die in het buitenland wonen zegt dat ze zijn vertrokken vanwege "de gunstige kosten van levensonderhoud". Volgens het onderzoeksrapport koos een meerderheid van de Britse emigranten in de eerste plaats voor een beter leven, en niet voor werk. Omdat de Britse regering het collegegeld heeft verhoogd naar 9.000 pond per jaar, waarschuwt het rapport voor een exodus van studenten naar goedkopere universiteiten in het buitenland.  

Bron(nen):   Daily Telegraph      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Dat gaat in Nederland ook gebeuren. Mijn vertrouwen in de politiek nu amateur Rutte ook zijn masker heeft afgedaan, is volledig weg. Mijn vrouw en ik hebben ook besloten Nederland te verlaten.

 2. gerrit

  als ik jonger was, zou ik het ook wel weten. vooral nu met de pvda aan de macht.
  ze lachen ons, hardwerkenden, gewoon in ons gezicht uit.

 3. brabantman

  Ik zag de bui al eerder hangen en ben ruim12 jaar geleden vertrokken naar Thailand. Mooi weer, in korte broek op de scooter, zeer aantrekkelijke vrouwen, geen inkomstenbelasting, BTW 7%!, diesel 75 ct., aanwezige corruptie is hier openlijk dus niet schijnheilig zoals in NL, winkels en restaurants 24 uur per dag open en dit de hele week.

 4. Betweter

  @redactie

  Er zit een foutje in uw vertaling:
  “In 2010, 48 per cent of British emigrants came from professional backgrounds, compared with 37 per cent in 1991.”

  betekent niet

  “in 1991 emigreerden 37% van de hoogopgeleiden”
  (dan zou de brain drain in 3 jaar compleet zijn 🙂

 5. Bert Hilhorst

  Wij gaan ook zo snel pleitte, goh, wat is die Rutte een verrader.

 6. Dirk Zeeman

  Op korte termijn misschien vervelend zoiets. Maar op lange termijn is het wel prima. Mensen die puur om het geld weggaan, kun je missen als kiespijn.

Reacties niet toegestaan