Bijna een op de tien veertigers in Japan is nog maagd. En de reden is treurig

Een op de tien Japanse mannen van 40 is nog maagd. Dat heeft vaak met geld te maken, zo blijkt uit een nieuwe studie van de universiteit van Tokio.

Het aantal mensen dat nog maagd is in Japan is verdubbeld sinds 1992. Volwassenen in hun dertiger jaren zijn tot tien keer vaker maagd dan hun Britse en Amerikaanse leeftijdsgenoten. In 2015 had bijna 9 procent van de heteroseksuele vrouwen en 9,5 procent van de mannen tussen de 35 en 39 jaar nog nooit seks gehad.

Mannen met een lager inkomen waren twintig keer vaker nog maagd dan mannen die wél geld hadden. “Simpel gezegd: met geld los je alles op,” aldus hoofdonderzoeker Cyrus Ghaznavi. “Mannen hebben vaker seks gehad als ze een vaste fulltime baan hebben en in een stad wonen met meer dan een miljoen inwoners.” Bij vrouwen gold juist dat ze eerder geen maagd meer zijn als ze weinig verdienen. Dat komt waarschijnlijk doordat getrouwde vrouwen in Japan vaker huisvrouw zijn en dus geen hoog inkomen hebben.

“Eerdere nieuwsberichten over het grote aantal jongeren dat nog maagd is in Japan waren soms sensationeel en spottend,” zegt onderzoeker Peter Ueda. “Maar seksuele inactiviteit moet je niet belachelijk maken of zien als een exotisch verschijnsel.” Het is vaak een sociaal-economisch probleem waar veel jonge Japanse mannen mee worstelen.

Bron(nen):   The Independent