Druk en zonnig paasweekend begint

Samenleving
door anp
vrijdag, 19 april 2019 om 5:38
druk en zonnig paasweekend begint1555645457
Nederland gaat een stralend paasweekend vol evenementen tegemoet. Met zo'n 20 graden wordt het bijvoorbeeld ideaal weer om een attractiepark te bezoeken, te struinen over een paasmarkt of naar een festival te gaan. Wie op stap gaat, zal wel wat drukte voor lief moeten nemen. Ongeveer een miljoen buitenlandse toeristen vieren Pasen in Nederland. Rijkswaterstaat en de ANWB verwachten grote verkeersdrukte.
Vooral Duitsers en Belgen vieren met Pasen een korte vakantie in Nederland. Hotels, vakantieparken en campings ontvangen daarnaast zo'n 350.000 gasten uit eigen land, becijfert promotiebureau NBTC.
Attractieparken kunnen rekenen op hoge bezoekersaantallen. Ook de Keukenhof en de Bollenstreek, waar alles in bloei staat, zijn traditioneel grote publiekstrekkers tijdens het paasweekend. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Paaspop in het Brabantse Schijndel, waar onder meer Within Temptation, De Staat, Oscar and the Wolf en Ronnie Flex & Deuxperience optreden. In het West-Brabantse Den Hout is een kleinschaliger festival met dezelfde naam. Daar staan onder meer Guus Meeuwis en Golden Earring op de affiche.
Populair onder Duits winkelpubliek is het Designer Outlet in Roermond, dat dit weekend langer open is dan normaal. In Duitsland zijn de meeste winkels juist verplicht gesloten.
De traditionele paasvuren in het oosten van het land gaan op veel plaatsen niet door. Droogte gooit roet in het eten. Gemeenten in de regio hebben bij voorbaat honderden geplande paasvuren verboden, omdat ze het risico op natuurbranden te groot vinden.