Dit zijn de 5 beste bestemmingen volgens Lonely Planet

Waarschijnlijk heb je al vakantieplannen, maar mocht je op de bonnefooi vertrekken dit jaar laat je dan inspireren door de tips van Lonely Planet. Volgens de reisgids zijn dit dé vijf topbestemmingen van 2019. 1. De Hoge Tatra, Slowakije Doet de Hoge Tatra niet direct een belletje rinkelen? Dat is een goed teken, toch? Mogelijk vind je er dan wat minder vakantiegangers. En het is er prachtig. “Er is iets mythisch aan het landschap van het Tatragebergte,” schrijft Lonely Planet. Maak er kennis met het Goral-volk, hike door de bergen of vaar over het adembenemende bergmeer Štrbské.
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tatras Adventures (@tatrasadventures) op

2. Madrid, Spanje Madrid was natuurlijk altijd al een populaire reisbestemming, maar de Spaanse hoofdstad wordt alleen maar hipper. Het uitgaansleven is volgens de reisgids het beste van Europa. Niet zo'n nachtbraker dan is er op cultureel gebied ook van alles te beleven.
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Auriga (@auriga.es) op

3. De Arctic Coastway, IJsland Deze gloednieuwe weg (sinds juni klaar) brengt je verder dan de Golden Circle waar heel veel toeristen zijn. Verken via deze prachtige route de rest van het land.
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door German Landscape Photographer (@giuliogroebert) op

4. Herzegovina, Bosnië-Herzegovina Je denkt er niet meteen aan, maar het is er naar verluidt erg mooi. Lonely Planet adviseert de CIRO-fietsroute van het stadje Mostar naar Dubrovnik.
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bosnië en Herzegovina - Reizen (@ditisbosnie) op

5. Bari, Italië De stad was lange tijd vooral bekend om zijn Ryanair-luchthaven, waar je zo snel mogelijk vandaan moest om Puglia te gaan verkennen, maar dat is veranderd. Bari heeft een opknapbeurt gekregen. Meerdere culturele trekpleisters zijn opgepoetst en er zijn talloze nieuwe restaurantjes bij gekomen.
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door borghitaly (@borghitaly) op