Jonge Noor schiet familielid dood en lost schoten in moskee

 De verdachte die opgepakt werd na de schietpartij in een moskee in de gemeente Bærum, dichtbij de Noorse hoofdstad Oslo, is een jonge Noor. Dat heeft de politie gemeld op een persconferentie.  De 20-jarige (witte) man werd door een bezoeker van de moskee overmeesterd. In hetzelfde Bærum is later een persoon dood aangetroffen in een woning. Het betreft een vrouwelijk familielid van de verdachte. Dat heeft de Noorse politie gemeld.

Volgens openbare omroep NRK werd de aanvaller al overmeesterd  nog voor de politie aankwam. De politie heeft dat nog niet bevestigd. 

De politie laat voorlopig eveneens in het midden wat voor wapens er ter plekke gevonden werden.  Het hoofd van de moskee, Irfan Mushtaq, verklaarde tegen TV2: “De man had twee shotgun-achtige wapens en een pistool bij zich. Hij brak door een glazen deur en loste schoten.”  Mushtag zei dat de schutter, die kogelvrij vest en een helm droeg, een jonge blanke man was en dat hij door leden van de moskee werd overweldigd voordat de politie arriveerde.

De aanval vond plaats aan de vooravond van de moslimviering van Eid Al-Adha