Morgen gaat het enige tijd sneeuwen

De eerste week van december probeert de winter verder terrein te winnen in ons land, bericht de weerman van De Telegraaf.  Morgen gaat het enige tijd sneeuwen.  Daarbij kan het enige tijd glad worden. Later op de dag lopen de temperaturen op naar 3-6 graden boven nul en verdwijnt de winterse neerslag Richting woensdag volgt vanuit het noorden opnieuw kouder weer. Dat gaat gepaard met enkele hagel- en sneeuwbuien. De temperaturen vallen in de rest van deze week steeds verder terug. Overdag is het maar amper boven nul en in de nachten vriest het llicht, later lokaal matig.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kattebel

  ENIG!
  Zinnen bestaan uit enige woorden waarvan er enige overbodig zijn.
  Schrijf gewoon dat het gaat sneeuwen en dat het daarbij glad zal worden.

  • Jannie Ooms

   Dat wordt wel erg ongezellig om te lezen. Uw ideale krant zou op die manier een half A4’tje beslaan, inclusief het wereldnieuws.
   Overigens, in de geest van uw opmerking: in de tweede zin van uw commentaar zouden ‘gewoon’ en ‘daarbij’ weggelaten kunnen worden. Het zijn in wezen overbodige woorden…

   (in antwoord op Kattebel)
   • Kattebel

    ‘Wel ongezellig’ is een subjectief oordeel. Net als wat wel of geen ‘wereldnieuws’ zou zijn. U kunt ook onmogelijk weten hoe mijn ideale krant er uit ziet.
    ‘Gewoon’ is niet overbodig maar een eveneens subjectieve mening met ingesloten verwijzing naar het artikel.
    ‘Daarbij’ is een functioneel toevoegsel om het niet per definitie glad hoeft te zijn wanneer het sneeuwt.

    (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan