Zelfs de paus gaat twitteren: @pontifex

Zelfs de paus gaat twitteren. Dat is op een persconferentie van het Vaticaan bekend gemaakt. Het pauselijk account is: @pontifex. Pontifex het het latijnse woord  voor priester. Helemaal letterlijk betekent het bruggenbouwer. De paus begint niet onmiddellijk met het rondsturen van tweets. De eerste pauselijke berichten komen niet voor 12 december. Het Vaticaan wil via social media het katholieke evangelie verspreiden.Wereldwijd probeert de RK-kerk jongeren aan zich te binden. In traditionele kerken voelen jongeren zich niet meer thuis. Wie weet luit het via social media  beter. Of dat lukt is zeer de vraag. De paus schreef al eens een tweet via een ander account. Dat luidde: 'Geprezen zij onze Heer Jezus Christus! Met gebeden en zegeningen, Benedictus XVI'. Krijg je daar jongeren mee enthousiast? Ook de website van het Vaticaan is allesbehalve 'vet, cool'. Dr site is traditioneel en vooral gericht op ouderen. Dagblad Trouw voegt toe: 'Overigens wordt het versturen van de tweets overgelaten aan de Amerikaanse journalist Greg Burke, eerder dit jaar aangesteld als communicatieadviseur van de Vaticaanse persdienst. Benedictus zelf staat bekend als een absolute digibeet. Brieven en interne memo's schrijft hij nog altijd met de hand.' Pikant: De paus volgt zelf zes anderen. Even checken: Dat is zes keer de paus zelf. In zes verschillende talen:   NOS-correspondent Rop Zoutberg over de eerste pauselijke schreden op het pad van de social media:

Bron(nen):   Trouw  Telegraaf    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. 21-12-12 StartTijd

  Oh, mijn god. Wie stopt deze demon ?

 2. Femia Jantzen

  Staat aan het hoofd van een door en door verziekte, corrupte en liegende organisatie. Schande dat twitter zieltjeswinnen ondersteunt.

 3. janneke123

  Jammer dat twitter überhaupt bestaat.

  • catchit64

   Nou, het bestaan is niet zo erg de vorm van gebruik is veel erger.
   Als het medium voor echt relevante zaken zou worden gebruikt is er niks mis mee maar 99% is exhibitionistisch gedreutel. Komt daar nog een zieltjes winner bij.

   (in antwoord op janneke123)
 4. Bert Schimmel

  iPope……………… (Met dank aan een reageerder van de NRC, maar vond hem te leuk om niet te plaatsen)

Reacties niet toegestaan