Amsterdam centrum van de dancewereld

Samenleving
door anp
woensdag, 14 oktober 2015 om 4:13
amsterdam centrum van de dancewereld1444788968
De komende vijf dagen is Amsterdam weer het middelpunt van de dancewereld. Professionals, artiesten en liefhebbers zoeken elkaar op voor de twintigste editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). Behalve het conferentieprogramma zijn er meer dan driehonderd evenementen met zo'n 2200 optredens. De organisatie verwacht 365.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.
ADE is inmiddels uitgegroeid tot het grootste club- en conferentiefestival ter wereld. Tijdens deze editie is er meer aandacht voor cultuur. Op 45 locaties in de stad zijn programma's over kunst, technologie, film, discussies en muzikaal experiment te vinden. Fans kunnen bovendien interviews bijwonen met wereldsterren als Afrojack, Martin Garrix, Armin van Buuren en Jeff Mills, die allemaal in de hoofdstad zijn te vinden.
Na het overlijden van drie bezoekers tijdens de vorige editie, wordt dit keer vol ingezet op voorlichting over de gevaren van drank- en drugsgebruik. Zo kunnen mensen drugs laten testen bij Jellinek, die voor de gelegenheid in de binnenstad een locatie heeft geopend.