Complot: Meerderheid Fransen gelooft niet dat DSK serie-verkrachter is

Samenleving
door Gerard Driehuiswoensdag, 18 mei 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
57 procent van de Fransen denkt dat IMF-topman Dominique Strauss-Kahn, die in de Verenigde Staten wordt beschuldigd van aanranding en poging tot verkrachting, het slachtoffer is van een complot. Dat blijkt uit een peiling bij 1.007 Fransen ouder dan achttien jaar. DSK zit in een vleugel waar normaal gevangen zitten met een besmettelijke ziekte, want het wordt niet verantwoord geacht DSK te mengen met de bevolking van Rikers Island. Hij hoeft zich nog niet te kleden in de huiskleding van de gevangenis. Behalve als hij bezoek ontvangt, dan krijgt de IMF-directeur een grijze hobbezak aan zonder zakken, om te voorkomen dat hij dingen zijn cel in smokkelt.
Bij de socialistische achterban is het aantal 'believers' in de complottheorie nog een stuk groter dan onder de gemiddelde kiezer: 70 procent gelooft erin. 23 procent is niet die overtuiging toegedaan, 7 procent spreekt zich niet uit.
Een kleine meerderheid van de ondervraagden (52 procent) wijst met de beschuldigde vinger naar de politici in deze zaak, 38 procent gelooft niet in de verantwoordelijkheid van de politiek. Verrassend weinig Fransen geloven dus dat hun bijna-president een serie-verkrachter is.
Bron(nen): De Morgen