De mensen die niet gingen scheiden

Samenleving
door Admin
zondag, 01 augustus 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Scheiden is bijna altijd erg (als er kinderen in het spel zijn) en een oplossing daarvoor is nog niet gevonden. Soms probeert iemand je ervan te overtuigen dat hij wel goed is gescheiden, maar die verhalen zijn vaak een beetje... dun... The New York Times komt vandaag met een mooi artikel over mensen die een slecht huwelijk hebben maar die niet gaan scheiden. Wel gaan ze elders wonen maar het huwelijk blijft op de een of andere manier intact.
Dit model kent enkele voordelen. De reusachtige vechtpartij (waar echtscheidingsadvocaten e.d. maar al te graag aan meedoen) wordt zo vermeden en dat is goed voor de gemoedsrust. Bovendien leidt de 'echte' scheiding vaak tot een zekere armoede en als men veel geld heeft, kost het een boel. Het motief om althans officieel bij elkaar te blijven is dan ook vaak van financiele aard, maar wat doet het er toe.
Hoofdzaak is dat deze manier van uit elkaar gaan minder explosief is - en in die zin minder schade met zich meebrengt.
Wel is het lastig om de buitenwereld zo te vertellen hoe je huwelijkse staat er precies uitziet, maar een van de hoofdpersonen in het artikel in The New York Times heeft daar het volgende op gevonden. Hij zegt dan: 'I like my wife, I just can’t live with her.'