De voetbaloorlog, vervolg

Samenleving
door Admin
dinsdag, 24 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
We hebben u al eerder bericht over de zeer labiele situatie op het Ierse eiland (tweede link), sinds de donkergekleurde voetbalspeler Thierry Henry met een uiterst geslepen 'handbal' zijn land Frankrijk op beslissende voorsprong bracht in de match tegen de Ierse strijders, die nu uitzending naar de WK in Zuid-Afrika kunnen vergeten.
En zoals gezegd: de dappere eilandbewoners zijn na deze gebeurtenis nog steeds niet opgeroepen tot algehele mobilisatie, maar het land bevindt zich wel in opperste staat van paraatheid.
In dit slepende conflict wensten de immer neutrale Zwitsers niet langer werkloos toe te kijken en Sepp Blatter -hoogste FIFA-baas - heeft nu een 'emergency meeting' gepland voor het 'executive committee' van de wereldvoetbalbond om de gemoederen tot bedaren te brengen.
De bijeenkomst staat gepland voor 2 december en dan zal dit machtige bestuurslichaam het zijne zeggen over het pijnlijke incident.
In hoeverre de Franse Michel Platini, hij is de aanvoerder van het Uefa-regiment, met zijn commandostaf bijeenkomt - en wanneer - is vandaag niet bekend gemaakt.
Voor wat de situatie in de Franse voorsteden betreft, is het volgens een overheidscommunique business as usual; het volk hield zich rustig en de legereenheden konden gewoon op hun kazernes blijven. Ook op het Ierse eiland zijn de zaken voor zover waarneembaar onder controle. Wel is het in de Ierse pubs een stuk drukker dan normaal.