Domme overmoed werd Roelf en zijn vriend fataal

Samenleving
dinsdag, 13 augustus 2019 om 6:20
download 1
Roelf B., de 21-jarige topsprinter die op het Hongaarse Sziget-muziekfestival is gepakt met een grote hoeveelheid drugs, is gevallen door overmoed. Samen met zijn schoolvriend Gert-Jan N. (22) plande hij de handel in verdovende middelen, maar hij ging er van uit dat hen op het festivalterrein weinig kon gebeuren. Althans: ze kwamen zelfs met grote hoeveelheden flyers naar Boedapest die ze uitdeelde op het festival. Kwestie van marketing.... Op die flyers stond het 'menu' en in welke tent de drugs te koop waren.
Dat is ze hoogstwaarschijnlijk ook fataal geworden, zegt een kenner van de Hongaarse festivalscene tegen De Telegraaf „Hongarije heeft een zero-tolerancebeleid wat betreft drugs, maar agenten die controleren knijpen een oogje toe als iemand een pilletje slikt”, legt ze uit. „Maar als je je arrogant gedraagt, uitstraalt dat niemand je iets kan maken, dan pakken ze je hard aan.”
En door de flyers was volkomen duidelijk wat ze aan het doen waren. Het was een komen en gaan bij hun tentje en dat trok de andacht van beveiligers, die de politie waarschuwden.
Roelf en zijn vriend zitten vast in Hongarije en dat zal wel een aantal jaren zo blijven.