Donald Trump zegt running mate te hebben gekozen

Samenleving
door anp
zondag, 23 juni 2024 om 5:37
bijgewerkt om zondag, 23 juni 2024 om 6:15
anp230624031 1
Presidentskandidaat Donald Trump heeft een running mate gekozen voor de verkiezingen in november. De oud-president vertelde aanwezige media tijdens een persmoment in Philadelphia zaterdag echter dat hij zijn keuze nog met niemand heeft gedeeld.
Wel zei Trump dat de persoon die hij heeft gekozen als zijn beoogde vice-president aankomende donderdag aanwezig is bij het presidentiële debat dat hij dan voert met de huidige president Joe Biden. Volgens persbureau Bloomberg worden bij het debat, dat zonder publiek wordt gevoerd, de meeste kanshebbers verwacht, inclusief veelgenoemde kandidaten Doug Burgum, Marco Rubio en JD Vance.
Eerder op de dag was Trump bij een bijeenkomst van conservatieve christenen in Washington. Hij zegde toe in een tweede termijn als president de godsdienstvrijheid "agressief te zullen verdedigen" maar ging een heet hangijzer binnen de conservatief christelijke gemeenschap, abortus, grotendeels uit de weg door slechts te herhalen dat hij dat een zaak vindt die op staatsniveau geregeld moet worden. Trump voegde tijdens zijn presidentschap drie conservatieve rechters toe aan het Hooggerechtshof, dat in 2022 het federale recht op abortus schrapte en het daarmee voor staten mogelijk maakte abortus te verbieden.