Geef een impuls aan je slome huwelijk

Samenleving
door Admin
dinsdag, 06 oktober 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Er zijn vele goede redenen om te trouwen, maar vermoedelijk is 'lekker veel romantiek' niet een van de overwegingen bij de meeste mensen om het ja-woord te geven. Wie trouwt, bespaart geld. Wie trouwt, brengt makkelijker kinderen groot. Wie trouwt, is minder vaak alleen. Wie trouwt, wordt ouder. Er zijn heus nog meer redenen te bedenken om te trouwen, maar The Times wou het even over iets anders hebben: het huwelijk heeft een afschuwelijke uitwerking op de lust en de romantiek. Het Londense dagblad heeft een rubriek, Alpha Mummy getiteld, en daar buigen een stel dames zich over dit soort kwesties. Niet geheel toevallig wordt dit krantenhoekje door vrouwen bestierd, want vrouwen denken altijd dat overal een oplossing voor is.
Dus wat moet er met die uitgebluste stellen gebeuren? Die moeten weer gaan daten, net alsof ze elkaar niet kennen. Om op die manier 'los' te komen van het eindeloze geregel dat een modern gezin kenmerkt, en weer een beetje in de ban van elkaar te geraken.
Gekgenoeg wordt hier ook alweer Barack Obama bijgesleept, ja waarom ook niet. De Amerikaanse president verraste zijn vrouw onlangs door haar per helicopter mee te nemen naar New York voor een avondje uit: eerst dineren, daarna naar het theater. Half Manhattan was afgezet door honderden agenten en zeker Michelle Obama zal dat wel een prettig gevoel hebben gegeven. Quality time bij de Obama's. Goed idee, zo'n onverwacht tripje, vraag is alleen waar je zo snel een helicopter vandaan haalt. Als u wilt, kunt u meepraten over het herstel van een ingezakt huwelijk op Alpha Mummy in The Times.
Welingelichte Kringen voegt hier slechts aan toe: hebt u problemen in de slaapkamer? Los ze in de slaapkamer op. En val er anderen niet mee lastig.