Het Vaticaan valt uit tegen Britse gelijkheidswet

Samenleving
dinsdag, 02 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Sinds Hendrik VIII zit het al niet lekker tussen de Britten en Rome. Daar zal ook geen verandering in komen als Benedictus XVI (ook nog een Duitser) in het najaar het Verenigd Koninkrijk bezoekt. Maar het Vaticaan zit nog veel meer dwars. De nieuwe Equality Law van de Labour-regering bijvoorbeeld.
De kerk is bang door het seculiere kamp steeds meer uit het publieke leven verbannen te worden en maakt zich zorgen dat zij straks gedwongen kan worden om tegen de eigen geloofsopvatting in homoseksuelen en transseksuelen in dienst te nemen. (De Britse regering ontkent dat dit de bedoeling is.)
Volgens de paus zou de Britse mensenrechtenpolitiek in strijd zijn met het natuurrecht en het is hoogst ongewoon dat Rome zich zo direct inmengt met de zaken in een protestants land. De katholieken voelen zich soms een vervolgde minderheid in het VK. Je kunt ook zeggen dat de (opgelegde) gelijkberechtiging van homoseksuelen Rome dwingt om uit de kast te komen.
En waar moeten al die homo's naartoe die in vroeger dagen de discrete beschutting van de kerk zochten (zeg maar de mantel der liefde) en alleen de ogen van de Heer op zich gericht wisten?
Bron(nen): The Times