In de kleren, uit de kleren

Samenleving
door Admin
zondag, 14 juni 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Vreemde samenloop van omstandigheden, dit weekend in Londen.
Op de ene plek in de hoofdstad zit de Britse vorstin met haar man in een koets, de rit gaat van Buckingham Palace naar White Hall, het regeringsdistrict waar een plechtige bijeenkomst zal plaatsvinden ter ere van de 83ste verjaardag van koningin Elisabeth. Iedereen is zonder uitzondering voornaam gekleed.
Iets verderop, dezelfde middag, staan in Hyde Park een stel fietsers klaar voor de Naked Bike Ride. Samen met 1.200 nudisten in je blootje fietsen.
Een enkeling heeft zijn schoenen aan want dat fietst beter, maar dat is het wel.
Op de partij van de koningin is het druk, druk met goed geklede mensen, maar de fietstoer heeft ook veel bekijks. Al heeft menigeen daar wat minder kleren aan.
“Dit is persoonlijke vrijheid,” zegt een deelnemer. Kleren veranderen vaak in een uniform en wie gekleed gaat, wordt vanzelf in een rol geduwd, zo is de gedachte.
De Frankfurter Allgemeine Zeitung wijdt een aardige reportage (weinig tekst, veel beeld) aan beide gebeurtenissen die zo weinig op elkaar lijken.
En de fotoredacteur van Welingelichte Kringen koos met vaste hand de foto die u hierbij aantreft. Hij weet maar al te goed wie u bent.