Queen reist per trein

Samenleving
door Admin
vrijdag, 18 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Groot was de ontzetting op het Londense station King's Cross toen koningin Elisabeth zich gisteren op perron 11b bevond en in de trein stapte richting King's Lynn, die om 10.45 uur vertrok. Ze droeg een hoofddoek, een handtas en een klein bosje bloemen.
Andere passagiers wisten niet wat ze zagen, en werden op afstand gehouden voor het geval ze de eerste klas-coupe wilden betreden waar de koningin was gaan zitten. De reis ging als gezegd naar King's Lynn in Norfolk, naar het Sandringhampaleis waar Elisabeth de Kerst zal doorbrengen. Een kaartje (eerste klas) kost voor senioren 44,40 pond. De koningin is 83. Nadat de trein in Cambridge was gestopt, kreeg de koningin van een bediende een koffer aangereikt en ging ze kerstkaarten zitten lezen. Toen de trein precies op tijd op de bestemming arriveerde, stond een Range Rover klaar en reisde de koningin verder.
Een woordvoerder van Buckingham Palace zei tegen de Daily Mail: 'Members of the Royal Family, including the Queen, frequently use scheduled train services.' Blijkbaar was het weer eens tijd dat de 'gewoonheid' van de koninklijke familie  werd onderstreept, toevallig op het moment dat in Kopenhagen een klimaatconferentie plaatsvindt.
De Britse koninklijke familie is bijzonder ervaren als het gaat om het flirten met de volksgunst. In Den Haag/Wassenaar woont op z'n minst een familie die hiervan met belangstelling kennis zal nemen.
Bron(nen): Daily Mail