Rijke Arabieren ontdekken München

Samenleving
door Admin
zondag, 01 augustus 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Oliesjeiks uit de Golfstaten hebben de Beierse hoofdstad ontdekt en zijn er deze zomer neergestreken met hun gevolg - een spoor nalatend van lege winkels waar ze de duurste spullen kopen.
Beieren wist zich tot op heden succesvol te onttrekken aan grote groepen Arabieren die zich er voorgoed kwamen vestigen, dus menige Bayer kijkt er raar van op als hij nu opeens groepen gesluierde vrouwen in zijn eigen Heimat ziet rondlopen. 
Maar geen paniek, ze komen niets weghalen van de overvloedige welvaart, ze komen juist nog meer brengen. Want met hun welgevulde beurzen gaan ze langs de winkels van Gucci, Armani, Versace, Burberry, Rolex en andere gevestigde merken om hun spulletjes te kopen - en niet weinig ook.
Na Londen en Parijs is nu München aan de beurt om de zuurverdiende petrodollars te incasseren; de stad wordt als bijzonder veilig getaxeerd en bovendien is het weer eens iets anders. Hele clans tegelijk boeken in de beste hotels en blijven zo'n 20, 30 dagen - om daarna juist op tijd voor de ramadan terug te zijn. 
De middenstand spreekt al van de 'Arabische weken' en iedereen is blij, want het levert veel geld op. Tot op heden werden dan ook nog geen 'racistische incidenten' gemeld.