Vanuit de lucht

Samenleving
door Admin
woensdag, 16 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Vanuit het vliegtuig is het zicht vaak adembenemend - je denkt dan even dat je een overall-blik is gegund op het land waar je aanstonds neerstrijkt.
Nederland is dan omiskenbaar Nederland: een overvloed aan water, kaarsrechte sloten, een landschap waar iedere oneffenheid uit is wegge-ruilverkaveld en opvallend veel opslagplaatsen met caravans.
Landen in Geneve met een lange aanloop boven het Meer van Geneve geeft ook veel karakteristieke beelden met de mooiste villa's langs de waterkant. En toen we enige tijd geleden naar beneden gingen ter hoogte van Kabul in Afghanistan, bood dat weer een heel andere aanblik: eindeloze rijen stoffige lemen huisjes. Achter de link vindt u een serie voortreffelijke foto's van Groot-Brittannie uit de lucht, van de hand van Jason Hawkes, en net als bij Nederland zijn we geneigd te zeggen: vanuit de lucht is Groot-Brittannie minder lelijk dan vanaf de grond, kijkt u zelf maar. Plus nog een verzoek: schrijf hieronder wat u zag bij plaats X, Y of Z toen u per vliegtuig naar beneden kwam.