'Vergifigd lid Pussy Riot landt in Berlijn'

Samenleving
door anp
zondag, 16 september 2018 om 1:04
ziek lid pussy riot landt in berlijn1537053144
BERLIJN (ANP/DPA) - Pussy Riot-activist Pjotr Verzilov, die afgelopen week met vergiftigingsverschijnselen op de intensive care van een Moskous ziekenhuis belandde, is volgens de Duitse krant Bild geland in Berlijn. Het is de bedoeling dat zijn medische behandeling in de Duitse hoofdstad wordt voortgezet, had Veronika Nikoelsjina, een vriendin van Verzilov, eerder laten weten.
Volgens de krant wordt de activist in een niet nader bekendgemaakte kliniek verzorgd. Een vriend had de medische behandeling aangeboden.
Verzilov begon deze week plots zijn zicht en spraakvermogen te verliezen. Hij belandde met vergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis. Verzilov verkeert niet meer in levensgevaar, maar zijn toestand is zorgelijk.
,,Ik geloof dat hij met opzet is vergiftigd en dat het een poging was om hem te intimideren of hem te doden", zei zijn vrouw, Pussy Riot-boegbeeld Nadezjda Tolokonnikova, terwijl ze op haar man stond te wachten op het vliegveld Berlijn-Schönefeld.
Verzilov is een bekende Kremlin-criticus. Hij vestigde wereldwijd de aandacht op zich door bij de finale van het WK voetbal het veld op te rennen om te protesteren tegen het beleid van president Vladimir Poetin.