Lance Armstrong ‘spreekt’: ‘Engeltjes winnen de Tour de France niet’

Lance Armstrong heeft nog altijd niet in het openbaar commentaar gegeven op het USADA-rapport waarin hij wordt neergezet als dopingzondaar. Wel laat hij via Twitter voor het eerst inhoudelijk indirect iets los. In een bericht verwijst de Amerikaan naar een door hem goedgekeurde blog van wielerfotograaf Graham Watson. Daarin staan opmerkelijke passages, waaronder: 'Engelen winnen de Tour de France niet'. De Britse wielerfotograaf is bevriend met de oud-wielrenner. Op Twitter bericht Armstrong: 'It took a "photographer" to "write" the most balanced piece we've seen yet' (er was een 'fotograaf' voor nodig om het meest genuanceerde artikel te 'schrijven' dat we tot dusver hebben gezien) met een link naar de tekst. In het artikel staat onder meer: 'Engeltjes winnen de Tour niet. De Tour is het domein van de meest getalenteerde, harde, gedreven, meedogenloze en egoïstische renners. Lance deed wat hij moest doen om de Tour te winnen. Als hij heeft bedrogen, dan heeft hij de andere bedriegers van die tijd bedrogen, zelfs al bedroog hij op die manier ook het publiek. Lance heeft niemand vermoord en als vader van vijf kinderen is hij evenmin een kindermishandelaar. Wat mij betreft weegt zijn straf niet op tegen de vermeende misdaden. Een levenslange schorsing is een drastische straf. Het verrast me dat het USADA hem geen enkelband heeft aangebonden voor het geval hij stiekem zou meedoen aan een triatlon of een loopevenement. Misschien zal hij ooit tegen de straf in beroep gaan en mag een andere sport ervaren wat voor uitzonderlijk atleet Armstrong is.' Een indirecte schuldbekentenis van Lance Armstrong? Lees hier het volledige artikel.

Bron(nen):   Graham Watson  De Standaard    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Voor mij is Lance Armstrong nog steeds een groot sportman. Hoe dan ook de beste gedrogeerde onder alle andere gedrogeerde renners.

 2. Vogelbeest

  99% van de andere renners heeft ook gebruikt. Hij was gewoon de beste in het spel.

 3. PaulusJ

  Oja Jannie en Vogelbeest? Bekijk de beelden eens van het afscheid van Edwig van Hooidonk, de machteloze tranen over het onrecht dat hem is aangedaan door de oneerlijke concurrentie. Zoals hij zijn er velen. Die kapot zijn gemaakt.
  En ook de concurrenten, bijna alle, van Armstrong die wel tijdig gepakt zijn en geschorst. Waarom zou deze Madoff van de wielersport gespaard moeten worden. Deze leugenaar oplichter en schoft. Lees de boeken over hoe hij mensen kapot maakte en velen in het bedrog betrok. Als we Armstrong dan toch moeten vergelijken is hij eerder de duivel tussen de zondaren en de maffiabaas tussen de zakkenrollers.

Reacties niet toegestaan