Roofdier (marter) bestormt veld en bijt voetballer

Een marter, een middelgroot roofdier met scherpe tanden, speelde een hoofdrol in de Super League wedstrijd tussen FC Thun en FC Zürich in Zwitserland. Het dier stormde het veld op en ontweek slim elke poging om hem te vangen. Totdat Zürich-speler Loris Benito het beestje met een ferme duik wist te pakken... De 21-jarige verdediger had het roofdier beet, maar in een laatste poging om zich los te maken, beet de marter in Benitos vinger. Benito gaf niet op en droeg het dier naar de kant, maar moest uiteindelijk zelf behandeld worden voor een bloedige vinger. De marter wist zich opnieuw los te rukken en het veld op te rennen. Het was uiteindelijk de doelman David Da Costa (Zürich) die het dier met zijn handschoen oppakte en hem kon wegbrengen. Benito verklaarde na de wedstrijd: 'Het was achteraf natuurlijk een domme actie van me, maar ik wilde spelen en moest daarom het beest vangen. Wie weet wat voor ziektes het dier heeft gehad. Maar ik wilde de wedstrijd spelen en ik heb gewoon vertrouwen in mijn immuunsysteem'. Zürich versloeg Thun met 4-0. Toch wordt het beestje niet meteen de nieuwe mascotte: 'We hebben al de leeuw als een mascotte, maar het kan goed zijn dat deze martel ons ook geluk brengt', aldus Benito. Bekijk hier de hilarische beelden.

Bron(nen):   Bluewin.ch      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Kan je meteen zien hoe zielig de mens eignelijk is. Zo’n klein beestje is een hele kudde baltrappers te slim af, of bijt van zich af.

  • FritsB

   Niet zielig, dom. Niemand komt op de gedachte om even twee minuten te wachten tot de marter vanzelf weer van het veld verdwijnt; die is daar ook niet voor zijn lol.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Loobs

    Ik vond op zich de actie van de doelman wel getuigen van veel egards voor de marter: in alle ernst wees hij hem de juiste kant op. Kijk, en als beest in kwestie zo’n duidelijke aanwijzing dan negeert, tsja, dan, eh…

    (in antwoord op FritsB)

Reacties niet toegestaan