Rosberg wint tumultueuze Grand Prix Monaco

Sport
zondag, 26 mei 2013 om 16:54
welingelichtekringen header 1
Het is Nico Rosberg dan toch gelukt. De Duitse autocoureur van Mercedes wist zondag in de Grand Prix van Monaco zijn derde poleposition van dit seizoen wel te verzilveren. Hij reed in de incidentrijke race op het smalle stratencircuit van het vorstendom van start tot finish aan de leiding. Rosberg trad in de voetsporen van zijn Finse vader Keke, die 30 jaar geleden evenees de formule 1-race in Monaco won. Wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull finishte als tweede, vóór teamgenoot Mark Webber. Vettel verstevigde met de behaalde punten zijn leidende positie in het wereldkampioenschap. De Nederlander Giedo van der Garde had pech in de eerste ronde, maar herstelde zich keurig en reed zijn bolide van Caterham naar de 15e plaats, zijn beste klassering tot nog toe.