“Het is een zieke fantasie dat wij kusten vanwege de homowet”

Het was een mooie gedachte dat twee Russische atletes zo zijn begaan met het lot van de homo's in hun land dat ze zeer innig elkaar op de mond kustten na hun overwinning op de 4 maal 100 meter.  De veelbesproken kus tussen de Russische atletes Kseniya Ryzhova en Yulia Gushchina was zeker geen statement tegen de Russische wet die homo-propaganda verbiedt. De dames haasten zich te benadrukken dat ze 'gewoon' zijn getrouwd en dat ze niks op hebben met het protest tegen de homowetten in hun land. Ze kusten twee keer innig: een keer meteen na hun overwinnig op de baan, en daarna nog een keer, bij de huldiging. Dat moest dus wel uit protest zijn, wisten de Westerse media. "Er was absoluut geen sprake van een verborgen politieke boodschap", zegt Ryzhova. "In plaats van het huldigen van de atleten, gaat het in de Westerse pers nu alleen maar hierover. Yulia en ik zijn 'gewoon' getrouwd. In de feestvreugde raakten onze lippen elkaar, wie daar verder over fantaseert is ziek." In Rusland zijn strenge wetten van kracht die het propageren van homoseksualiteit - en dat kan ook door in het openbaar te zoenen - verbieden.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Op de TV-beelden is te zien dat de kusjes tussen de vrouwen heel snel en oppervlakkig gaan (alle vier niet alleen deze twee). De fotograaf die deze foto maakte heeft toevallig op precies het juiste moment afgedrukt. Ik denk inderdaad dat men dingen is gaan zien (wilde zien) die er niet waren.

  • Kopje thee

   Klopt, dat is de pest van de momentopname, zo vaak uitgebuit door gemene fotoredacties.
   Toch vind ik het raar: je bent ‘gewoon’ getrouwd (zeker niet dankzij de wetten in hun eigen land, want daar kan dat niet) en hebt ‘niets op’ met de protesten tegen de anti-homowetten… hypocriet? Of in de problemen gekomen?

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • meesan

    Ik denk dat ze met ‘gewoon getrouwd’ bedoelen dat beide vrouwen met mannen getrouwd zijn, dus niet met elkaar.

    (in antwoord op Kopje thee)
 2. Anastacia

  Geeft maar weer eens aan hoe bang men is voor het ‘regime’:( Was toch een mooi statement geweest…….

 3. OptimusPrime

  ” In de feestvreugde raakten onze lippen elkaar, wie daar verder over fantaseert is ziek.”
  Ik ben dus ziek. Nice 🙂

 4. Jasper_B

  Alle bronnen verwezen naar het Britse Sky News, dat zelf geen andere bron had. De journalist die het stukje had geschreven had dit dus gewoon verzonnen en niemand nam de moeite om dit even te controleren, niet bij Sky, maar ook niet bij andere media. Als ik mijn werk zo zou doen, was ik al lang ontslagen, maar in de journalistiek is dit blijkbaar de normale gang van zaken.

Reacties niet toegestaan