Doekle Terpstra stapt op bij de schaatsbond

Doekle Terpstra is vanmorgen opgestapt als voorzitter van schaatsbond KNSB. Hij heeft de ledenraad gevraagd hem per direct te ontslaan. Zijn positie was de afgelopen dagen zo goed als onhoudbaar geworden. Heel Friesland neemt hem de rol kwalijk die hij speelde bij de aanwijzing van Almere als bouwplaats van de nieuwe schaatstempel. Terpstra kreeg gisteren keiharde kritiek van TVM-schaatser Sven Kramer. Kramer stelde dat Terpstra en zijn voltallige bestuur plaats zouden moeten maken vanwege het in zijn ogen falende beleid. Kramer werd inhoudelijk in zijn kritiek gesteund door andere topschaatsers als Ireen Wüst en Mark Tuitert. De ledenraad van de nationale schaatsbond KNSB sprak woensdag nog unaniem de steun uit voor Terpstra. Tersprat verwierf nationale bekendheid als voorzitter van vakbond CNV. Nu is zijn hoofdbaan directievoorzitter van de kwakkelende HBO-school InHolland. Die moet hij weer gezond maken

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ongelooflijk dat lintwormen als Doekle overal doorheen kunnen schaatsen en rotzooi en wanbeleid verspreiden, om vervolgens een puinhoop achter te laten en verder te gaan parasiteren.

  • Bart Matthesius

   kun je je mening ook onderbouwen?

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Pietje_Precies

    open deuren hoef je niet in te trappen

    (in antwoord op Bart Matthesius)
   • Dead Silence

    Google is het antwoord. Vertel mij anderzijds eens wat Terpstra wel heeft bereikt, behalve het bekleden van oneindig veel functies zonder concreet resultaat.

    (in antwoord op Bart Matthesius)
    • Robert

     Typisch geval van ‘eigenlijk weet ik het niet precies, maar ik wil gewoon beetje stennis schoppen.’.

     (in antwoord op Dead Silence)
   • Templein

    Mee eens, je moet je uitspraken kunnen onderbouwen.

    Zelf vind ik hem geen lintworm, maar ook geen sterke bestuurder. Dat viel me op toen hij het CNV bestuurde en Lodewijk de Waal het FNV. De Waal was een scherp onderhandelaar, gaf zelfs geen hand toen oud CDA-minister De Geus mooi weer wilde spelen voor de camera. Het viel me toen op dat De Waal steeds het initiatief nam bij het georganiseerde verzet tegen verdere aftakeling van de verzorgingsstaat. CNV-voorzitter Terpstra volgde steeds De Waal. De Waal kreeg de shit over zich heen en Terpstra speelde de stevige man. Maar Terpstra was niet stevig en niet oorspronkelijk. Dankzij de Waal liep het Malieveld vol. Of dat project op zich nu veel geholpen heeft, weet ik niet, maar dat is een ander verhaal.

    (in antwoord op Bart Matthesius)

Reacties niet toegestaan