Er knapt veel in de Jupiler League

Het gaat niet goed in de kelder van het betaalde voetbal. Zo daagt de voetbalclub Veendam geldschieter Jans Norder voor de rechter. Norder, ook oud-bestuurslid, staat garant voor de schulden van de club, maar beide partijen zijn het oneens over status en de afloop van de borgstelling en betalingen die hiermee zijn gemoeid. 
Morgen is er een kort gedicht voor de rechtbank in Groningen over de vraag of de gulle gever verplicht kan worden om zijn portemonnee te trekken. Veendam kan dan tenminste het seizoen afmaken. 
Dat laatste zal voor menig trainer goed nieuws zijn, want er zijn vele dode paarden in de eerste divisie (ook wel de Jupiler League geheten). Zaterdag stapte trainer Edward Sturing van FC Volendam (afgezakt naar de veertiende plaats) op, omdat er iets in de selectie was geknapt nadat de club zes punten had moeten inleveren na het faillissement en het uit de competitie nemen van HFC Haarlem. Een fraai staaltje solidariteit. 
Wel kunnen ze bij FC Oss misschien opgelucht adem halen. Als na Haarlem ook Veendam op de fles gaat, hoeft TOP Oss (nu de nummer laatst) niet te degraderen. De KNVB, dat graag enkele BVO's wil 'saneren' (lees: ruimen), zit dan echter met een probleem. 
Er zijn al zoveel noodlijdende Brabantse clubs in het betaalde voetbal (EVV Eindhoven, de Rooms Katholieke Combinatie uit Waalwijk, RBC Roosendaal), en dat Brabantse aandeel wordt dan relatief nog groter.

Bron(nen):   Voetbalnieuws  Voetbalnieuws