Wim Kieft was 18 jaar verslaafd aan cocaïne

De Nederlandse oud-international Wim Kieft is ruim 18 jaar verslaafd geweest aan cocaïne. Dat onthult de ex-speler van Ajax, Pisa, Torino, PSV en Bordeaux in zijn biografie 'Kieft' die volgende week verschijnt.
"Ik ben langs het randje van de afgrond gegaan, maar zit nu in een afkickprogramma en ben al veertien maanden clean. Het boek is een bevrijding om me niet meer te hoeven verstoppen, wat weer helpt om niet in mijn oude cokegebruik te vervallen", zegt de nu 51-jarige Kieft in een openhartig interview met De Telegraaf. Onlangs liet Kieft, die tegenwoordig werkt als voetbalanalyticus bij de televisie, zich voor de tweede maal opnemen in een afkickkliniek. "Sindsdien leef ik clean. Maar pas sinds een paar maanden voel ik me weer goed", aldus Kieft, die met Oranje in 1988 de Europese titel won.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Als ik een boek schrijf en het komt in de schappen dan zal ik ook eens uitpakken over mijn game verslaving. Vast goed voor de verkoop.

  • marianne martens

   eigenlijk is het geen geheim wel dapper dat hij het nu nog opschrijft.In sommige t.v. interviews was het duidelijk dat er zo iets dergelijks aan de hand was. Het is een mooie bewegende en intelligente voetballer geweest en nu voetbalanalyticus. Het is reuze moeilijk om af te, Kik Wilstra, kikken.Mooie strip ooit uit de jaren ’50. Ga lekker schrijven.

   (in antwoord op Robin)

Reacties niet toegestaan