Gelekte beelden Australische nieuwslezers: “Djokovic is een achterbakse klootzak”

In Australië heeft Novak Djokovic vooralsnog weinig medestanders. Op social media circuleren nu beelden van twee nieuwslezers die hard naar hem uithalen.

Mike Amor en Rebecca Maddern uitten felle kritiek op de manier waarop de ongevaccineerde toptennisser zich Australië heeft binnen gerommeld om de Australian Open te tennissen. "Hij is een liegende achterbakse klootzak”, zegt de een. "Ja, met zijn bullshit-excuus. Maar ik denk dat hij ermee wegkomt”, reageert de ander.

De nieuwslezers hebben hun excuses aangeboden, maar hun werkgever televisiezender Seven West Media is een intern onderzoek gestart.

Het lijkt erop dat Djokovic met een valse PCR-test het land is binnengekomen. Ook heeft hij op het inreisformulier aangevinkt dat hij in de twee weken voor hij naar Melbourne afreisde, niet in een ander land is geweest, terwijl dat wel zo is. Tenslotte is hij ook nog daags na zijn vermeende positieve PCR-test in het openbaar op de foto gegaan met mensen zonder afstand te houden of een mondkapje te dragen.

Veel collega-tennissers zijn dan ook kritisch over de toelating van de Serviër, die vooralsnog in het speelschema van de Australian Open is opgenomen. Stefanos Tsitsipas reageerde bijvoorbeeld bij Eurosport: "Een klein deel van de mensen volgt zijn eigen regels waardoor de rest voor gek wordt gezet."

Raymond Sluiter, die als coach met Tallon Griekspoor in Australië is, zegt erover: "Ik heb nog niemand om me heen horen zeggen dat dit hartstikke goed is. Nu heeft hij zich in principe aan de regels gehouden anders had de rechter hem ook niet in het gelijk gesteld. Maar als je zijn verhaal in chronologische volgorde zet, is het niet helemaal zuiver. Het stinkt zelfs een beetje."