Vrijwel geen land wil de Spelen van 2022 organiseren

Het was altijd een grote uitverkiezing om de Spelen te mogen organiseren. Maar daarin begint verandering te komen. Voor de Winterspelen van 2022 haakt de ene na de andere kandidaat af. De Spelen beginnen een steeds slechtere naam te krijgen. Ze kosten meer dan je denkt, ze leveren minder op en na afloop zit je als stad met allerlei nutteloze accomodaties. München (Duitsland) en St. Moritz-Davos (Zwitserland) trokken hun geplande bieding terug toen de kiezers zich in een referendum tegen de organisatie uitspraken, en deze week volgde de Poolse stad Krakau waar 70 procent in een referendum tegen de organisatie stemde. Daarmee zijn er nog slechts vier steden over: Almati (Kazachstan), Peking (China), Oslo (Noorwegen) en Lviv (Oekraïne). De Oekraine is nu geen logische keus en Oslo valt vermoedelijk ook nog af omdat ook daar de bevolking tegen is. Resteren Peking, dat dan wel erg kort na de Zomerspelen weer aan de beurt zou zijn en de dictatuur van Kazachstan.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Het is ook niet zo dat in de geschiedenis het eerder altijd dringen was. Los Angeles was de enige die het in 1984 wilde doen bijvoorbeeld.

 2. kletsmajoor

  Het wordt tijd dat steden een nieuwe vorm voor de spelen bedenken die tegemoet komt aan de bezwaren van de bevolking. Dus kleinschaliger, goedkoper en met het doel dat de stad er iets bruikbaars aan overhoudt.

 3. Meester Proper

  Gewoon elk jaar in Griekenland houden, net als vroeger. Dan hoef je de stadions niet af te breken en verdienen de straatarme Grieken ook nog een centje.

 4. catchit64

  Vaste plaatsen voor zomer en winterspelen. Niet zo over the top dan moet het toch te doen zijn. Het gaat om de prestaties… toch?

 5. Lio

  Het geld is in China, het westen is failliet, dus de logische keus is China.

Reacties niet toegestaan