12 foto’s waardoor je anders kijkt naar het WK

Brazilie heeft gewonnen en wint misschien ook wel de wereldtitel. Maar veel Brazilianen hebben nog niets gewonnen. ito fifa meal
brazil poverty
brazil poverty fifa
w640
ball construction
trophy art
Brazil WCup Protests w640 (2) BRAZIL-PROTEST-FBL-WC-2014 Residents simulate bad service at a public hospital during a protest against the 2014 World Cup, organized by non-governmental organization (NGO) Rio de Paz (Rio of Peace) at the Jacarezinho slum in Rio de Janeiro Brazil Soccer WCup Protest Brazil Confed Cup Protests
 
   

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Wat wil je dan, sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb? Dat er alleen nog maar sportevenementen in Europa mogen worden georganiseerd?

 2. Meester Proper

  Stompzinnig artikel. Zonder WK zouden de Brazilianen nog slechter af zijn dan nu.

 3. Koper

  Ik kijk nog steeds niet anders naar het WK. Niet elk land houdt van nivelleren. Je kan het WK of welk evenement dan ook wel afschrijven als eerst alle problemen opgelost zouden moeten zijn voordat er gevoetbald kan worden.

  • Pietje_Precies

   helemaal mee eens. “de bevolking” doet helemaal niks voor het WK, dus waarom zouden ze ervan moeten profiteren? Of is het soms zo, dat het WK betaald wordt van de inkomstenbelasting uit de Favela’s?
   Kun je hier ook wel zeggen: Rijksmuseum opknappen? Niet zolang we hier voedselbanken hebben……of Ontwikkelingshulp….. wat doet dat voor de armen in eigen land?

   (in antwoord op Koper)
   • Desperanto

    Zo is het. Laten we de prioriteiten wel juist stellen.
    Luxe voor basis. Zo moet het en niet anders.
    Denken die arme donders nou echt dat het geld naar hen was gegaan ipv naar het WK? Wat geeft hen het recht?
    Het wordt tijd dat de profiteurs eens hard aan worden gepakt.
    Denk je eens in wat voor een geweldig land Brazilië (en Nederland) zou zijn zonder die sloebers. Weg ermee. Of in ieder geval buiten beeld. Wat hebben wij te maken met dat proletariaat… Val ons er niet mee lastig!

    (in antwoord op Pietje_Precies)
    • Pietje_Precies

     ja want als sommigen het slecht hebben mag niemand het naar zijn zin hebben. Ik zou zeggen, maak lekker je salaris over naar Brazilie. want een ander moet de weldoenerij altijd betalen….Gratis geld bestaat niet

     (in antwoord op Desperanto)
     • Peter

      Jullie gunnen een anders dus niks. Je bent dus voor oneerlijke verdeling. Net alsof als dat iedereen zou werken het goed kan hebben. Het gros dat werkt is gewoon slaaf. Er zit een wereld van verschil tussen zeggen dat er geen slavernij meer is en dat er werkelijk geen meer is.
      De president zei dat de bevolking er voordeel aan heeft gehad en dat het banen opleverde. Alles tijdelijk. Een paar mensen verdienen miljoenen en de rest heeft er niks aan. Kunnen niet eens een kaartje betalen.

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • brabantman

      Meneer Peter,
      Ook ik kan mij geen kaartje betalen voor een dergelijke wedstrijd. Ook kaartjes voor voetbal in NL zijn m.i. veel te duur. Gunt u mij nu de mogelijkheid om een kaartje te kopen? Zal u mijn bankrek.nr. sturen. Wat een onzin. Woon in een Aziatisch land. Hier komen veel toeristen. Mogen die nu ook niet van u hier vakantie vieren omdat er ook hier veel armoede is?

      (in antwoord op Peter)
  • Prikker

   Dat heet je kop in ‘t zand steken.
   Feit is dat zo’n WK meer kost dan ‘t opbrengt en dan mag je daar best wat van denken in een land waar zo veel armoede heerst.

   (in antwoord op Koper)
   • Meester Proper

    Feit is dat vele duizenden Brazilianen dankzij het WK werk en inkomen hebben gekregen die ze anders niet hadden gehad.

    (in antwoord op Prikker)
   • Koper

    Natuurlijk zou je willen dat een land met 200 miljoen mensen het allemaal goed voor elkaar heeft, maar eerlijk zullen we alles delen is niet zoals bij ons de heersende opvatting en wie zijn wij dan om met ons vingertje te zwaaien?

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     Brazilië is een autonoom land, als zij een voetbalstadium in de jungle willen aanleggen voor éénmalig gebruik in dit WK-toernooi om daar straks bij gebrek aan voetbalclubs een gevangenis van te maken moeten ze zelf weten, het is hun begrafenis.
     Maar waarom zou je daar niet iets van denken als buitenstaander ? Wie gaat me dat verbieden ?

     M.a.w. het gaat mij niet om het moeten, maar het mogen. Niemand suggereert dat jij iets moet.

     (in antwoord op Koper)
 4. Meester Proper

  Als je alle sportevenementen in de derde wereld gaat verbieden wordt de bevolking er echt niet beter van, juist slechter.

  • Peter

   Brazilië is al zo vaak wereldkampioen geweest en wat heeft dat de echte bevolking opgeleverd ? Armoede ! Brazilië is nog altijd een bric land.

   (in antwoord op Meester Proper)
 5. bierneus

  In Nederland kan je dezelfde foto’s maken: zwerver die in Amsterdam uit vuilnisbakken snaait, beetje vervallen huizen, schilderijen op een muur, linksmensen die overal tegen protesteren…
  Brazilië kweekt gruwelijk veel goodwill met dit WK, iedereen is laaiend enthousiast over de Brazilianen en hun gastvrijheid. Plaats eens 12 vrolijke foto’s !!

Reacties niet toegestaan