Joop Munsterman probeerde stiekem rijk te worden van FC Twente

Voorzitter en directeur van FC Twente Joop Munsterman is weer eens betrapt op een handeltje dat hij stiekem ten eigen bate probeerde te drijven. Hij blijkt via een holding op Cyprus mede-eigenaar van een speler van zijn club. Als hij er als voorzitter in slaagt die speler met winst te verkopen, dan wordt hij daar zelf ook wijzer en rijker van. Het gaat om de aankoop van Felipe Gutiérrez. Munsterman en drie van zijn commissarissen hebben voor tonnen aan privé-geld gestoken in de aankoop van Gutiérrez. Om dit te verhullen hebben ze een vennootschap (limited) op Cyprus opgericht. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. Het hoofd juridische zaken van de wereldwijde vakbond van voetballers Fifpro, Wil Van Megen, schrikt van de constructie bij FC Twente. "De taak van een bestuurder is om de clubbelangen te dienen. En als je er persoonlijk belang bij hebt dat een speler beter presteert of in het zicht komt van kopers, dan ben je verkeerd bezig." En over de vennootschap op Cyprus zegt Van Megen. "Zo'n schimmige constructie heb je nodig om iets te verhullen. Als je vindt dat het allemaal deugt, zou je dat toch in Nederland en in het openbaar kunnen regelen?" Volgens Munsterman is het allemaal heel normaal. Overigens legt Munsterman wel zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen neer. In die functie moest hij het beleid controleren van de directeur. En dat is Joop Munsterman. Aan die rare constructie wordt een eind gemaakt.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Tja, graaiers zitten nu eenmaal overal. Het zal wel nooit veranderen.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3769312/2014/10/15/Cadeautjes-voor-Uri-Rosenthal-van-zijn-vrienden-in-kabinet.dhtml

 2. Templein

  De foto van Munsterman zal wel gekozen zijn om het verhaal te versterken.
  Maar hij laat een een patjepeeër zien, die vreselijk verloederd is.
  Munsterman had een paar jaar geleden nog de uitstraling van een enthousiaste, bezielende man.
  Zo zie je maar weer… Zijn het vooral de perverse prikkels geweest, of een enorme geldingsdrang, ten koste van alles en iedereen? Is sport nog wel zo gezond voor lichaam en geest?

 3. Burgermans

  Munsterman mag helemaal zelf weten waarin hij zijn eigen geld investeert.

 4. Dead Silence

  Als bedorven socialist, kan de auteur kan eenmaal niet tegen succes en slimheid.

Reacties niet toegestaan