Robben tegen Van Marwijk: "Hou je bek"


Telegraaf

Bert van Marwijk: Ik heb ook gefaald
"We moeten echt de schuld bij onszelf zoeken. Er worden ongelooflijk simpele fouten gemaakt", sprak bondscoach Bert van Marwijk direct na afloop van de nederlaag (1-2) tegen Portugal waardoor Nederland een ware afgang op het EK voetbal beleefde.

AD
Arjen Robben tegen Van Marwijk: Hou je bek
De realiteit is hard. Dat zei aanvaller Arjen Robben na de nederlaag van Oranje tegen Portugal (1-2). 'We hebben drie keer verloren bij het EK. We moeten allemaal maar eens goed in de spiegel kijken. Iedereen heeft gefaald bij ons.
In het veld schreeuwde Robben een aantal keer 'hou je bek' tegen Bert van Marwijk toen de bondscoach hem sommeerde om mee te verdedigen.

NOS
Oranje historisch slecht
Het Nederlands elftal heeft op het EK in Polen en Oekraïne historisch slecht gepresteerd. Oranje verloor niet eerder op een eindronde alle groepswedstrijden. Het is ook pas de tweede keer dat Nederland de groepsfase van een EK niet weet te overleven. In 1980 bleef Oranje, destijds onder leiding van bondscoach Jan Zwartkruis, ook steken in de groepsfase.

RTL
20 procent verwachtte overwinning
Na de nederlaag tegen Duitsland was Nederland al niet meer zo in voetbalstemming. Bijna 11 miljoen mensen zagen tijdens de wedstrijd tegen Duitsland hoe onze oosterburen over ons heen walsten. Tóch hield zondagavond nog steeds 20 procent van de stemmers op de poll van RTL Boulevard op rtlboulevard.nl de hoop dat Nederland van Portugal zou gaan winnen winnen. Dat bleek dus niet zo te zijn.

Volkskrant:
Directeur KNVB: "Oranje onwaardig"
Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond, noemt de roemloze afgang op het EK "Oranje onwaardig". Hij wilde vlak na de nederlaag tegen Portugal nog niet speculeren over de toekomst van bondscoach Bert van Marwijk. "Dat zou niet netjes zijn", stelde hij."Nul punten op een eindronde, dit is geloof ik nog nooit gebeurd",

Voetbal International

Feyenoord laat Koeman niet gaan als KNVB aanklopt
Als Bert van Marwijk en de KNVB na afloop van het teleurstellend verlopen EK besluiten de samenwerking te stoppen, geldt Ronald Koeman (foto) als een van de belangrijkste kandidaten voor de vacature van bondscoach. Feyenoord gaat er in ieder geval van uit dat de bond zich zal melden voor Koeman.