Racistische tweet kost Griekse atlete de Spelen

De Griekse atlete Voula Papachristou zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Zij besloot namelijk om een enigszins racistische uitspraak te doen op Twitter.  Het Grieks Olympisch Comité besloot vervolgens om Voula niet te laten meedoen met de Olympische Spelen. Isidoros Kouvelos, lid van het Grieks Olympisch Comité, gaf aan dat ze geen respect toonde voor een van de belangrijkste aspecten van de Olympische Spelen. ‘Ze maakte een fout en in het leven moet je daarvoor betalen’. Voula had zich denigrerend uitgelaten richting de Afrikanen die in Griekenland wonen. Op haar Twitter was de tweet: ‘Met zoveel Afrikanen in Griekenland kunnen de West-Nijlmuggen tenminste uit eigen pot eten’ te vinden. Nadat bekend werd dat ze niet mocht deelnemen aan de Olympische Spelen probeerde ze zich nog te verdedigen, maar al snel gaf ze haar fout toe. Ze verontschuldigde zich diverse keren op Twitter en verwijderde haar account later.

Bron(nen):   De Morgen      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Arthur Groen

  Is die tweet vertaald uit het Engels of uit het Grieks,?
  de zin loopt niet echt !
  In ieder gaval zou ik me als een Oost-Nijlmuggen
  ook buiten gesloten voelen.

  • Redactie Welingelichte Kringen

   De originele tweet is in het Grieks. In het Engels luidt hij als volgt: ‘With so many Africans in Greece… At least the West Nile mosquitoes will eat home made food!!!’.

   De tweet verwijst naar het West-Nijlvirus dat in Griekenland voorkomt en overgebracht wordt door muggen. De vertaling is aangepast.

   (in antwoord op Arthur Groen)

Reacties niet toegestaan