Olympische Spelen: de hoogtepunten van dag 4

welingelichtekringen header 1
De vierde officiële dag van de Olympische Spelen zit erop. Opvallend nieuws en uitslagen uit Londen kort uitgelicht: bron: nosnsf.nl, Infostrada Sports
  • Na drie dagen zijn er al meer dan 1700 van de geplande 5000 dopingtesten (waarvan 3800 urine en 1200 bloedtesten) afgenomen: het grootste aantal tot nog toe bij de Olympische Spelen.
  • De Olympische Spelen hebben de eerste drie dagen meer dan twee miljoen toeschouwers getrokken. Zaterdag kwamen er ruim 856.000 mensen kijken, een dag later waren dat er 900.000, en maandag 370.000.
  • De Braziliaanse voetbalsters hebben de dag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Groot-Brittannië vijf uur lang in een kapotte bus gezeten. Het team was woedend op de Britse autoriteiten en begreep niet dat het zo lang moest wachten op een vervangende bus. Sommige Braziliaanse voetbalsters spraken van opzet. Vanavond speelden de ploegen tegen elkaar: het werd 1-0 voor de Britse voetbalsters...
  • Michael Phelps is nu op papier de grootste olympiër aller tijden: vanavond heeft hij zijn 18e en 19e olympische medaille veroverd. Hij 'verloor goud' op de 200 meter vlinderslag aan de Zuid-Afrikaan Le Clos en eindigde net als tweede, maar won met de Verenigde Staten goud op de 4x2o0 meter vrije slag.
  • Judo: Elisabeth Willeboordse (-63 kilo) verloor op het nippertje in de herkansing om de strijd voor de bronzen medaille. Ze eindigt het toernooi als zevende. Guillaume Elmont strandde in de eerste ronde in de klasse -81 kilo.
  • Hockey: De Nederlandse hockeysters wonnen met 3-2 van Japan.
  • Roeien: De vrouwen acht plaatste zich als snelste boot in de herkansing voor de finale. Ook de mannenboot lichte vier-zonder plaatste zich voor de finale. De lichte vrouwen twee-zonder plaatste zich voor de halve finale. De zware vrouwen-twee sneuvelde in de herkansing en komt niet meer in actie.
  • Zwemmen: Sebastiaan Verschuren plaatste zich met een vierde tijd knap voor de finale van de 100 meter vrije slag. Het koningsnummer zal morgen plaatsvinden. Lennart Stekelenburg is in de series van de 200 meter schoolslag uitgeschakeld.
  • Tafeltennis: Li Jiao verloor de kwartfinale van een Chinese en is uitgeschakeld. Het bereiken van de kwartfinale was een uitzonderlijke prestatie van Jiao.
  • Badminton: Yao Jie won haar tweede groepsduel en is door naar de achtste finale.
  • Zeilen: Dorian van Rijsselberge startte sterk. De windsurfer won beide races van vandaag. Pieter-Jan Postma kende een slechte dag met een 20e (door materiaalpech) en een 13e plek: hij is gezakt naar de zesde plaats. Marit Bouwmeester handhaafde haar derde positie in het klassement met een vierde en vijfde plaats. Het dames matchraceteam verloor beiden wedstrijden. Rutger van Schaardenburg staat voorlopig op een 15e plek in het klassement.
  • Beachvolleybal: De mannen Nummerdor/Schuil wonnen hun tweede duel overtuigend. Het duo zit bij de laatste 16. Ook de vrouwen Meppelink/Van Gestel wonnen hun partij. Het duo Keizer/Van Iersel verloren ook hun tweede duel.
  • Paardensport: Andrew Heffernan en Tim Lips wisten zich niet te plaatsen voor de individuele finale eventing.