Duitse roeister verlaat Spelen om banden met nazi’s

Ophef rond de Duitse roeister Nadja Drygalla. Zij heeft het olympisch dorp verlaten nadat bekend was geworden dat ze banden heeft met extreem-rechts. Ze zou een relatie hebben met een vooraanstaand lid van de extreem-rechtse partij NPD. Ook zijn er foto's van haar opgedoken op bijeenkomsten van neonazi's. Dat meldt de Duitse krant Bild. Het Duits olympisch comité vindt dat de extreem-rechtse denkwijze niet in overeenstemming is met het olympische gedachtegoed. Daarmee heeft ze de olympische waarden en principes van de Duitse olympische ploeg overtreden. Volgens de Duitse chef de mission heeft de roeister zelf besloten om het olympisch dorp te verlaten. Ze wilde de Duitse ploeg niet met haar aanwezigheid beschadigen. "De teamleiding verwelkomt deze stap'', aldus de chef de mission in Bild. De 23-jarige Drygalla kwam uit voor de Duitsland Acht. De roeiploeg was al uitgeschakeld.

Bron(nen):   Bild      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Frits

    Mag ik aannemen dat ze had mogen blijven als de ploeg nog kans had gehad op een medaille? Dit politiek-correcte gedrag is tamelijk griezelig. Moeten sportvriendjes of -vriendinnetjes van PVV-leden ook geweerd worden?

  2. Apex

    Rechts wordt geweerd. Onfrisse Islamisten of onfrisse communisten met onfrisse ideeën over de kapitalistische wereld, het westen en de plaats van de niet moslims daarin, blijven natuurlijk van harte welkom.

    Want 2 maten, daar weten de dames en heren van het OIC wel raad mee. Willem A. zal zich zeer thuis voelen in dit weerzinwekkende genootschap.

Reacties niet toegestaan