Olympische Spelen: de hoogtepunten van dag 7

Sport
vrijdag, 03 augustus 2012 om 22:49
welingelichtekringen header 1
De zevende officiële dag van de Olympische Spelen zit erop. Opvallend nieuws en uitslagen uit Londen kort uitgelicht: Bron: nocnsf.nl, Infostrada Sports
  • De Amerikaanse basketballers wonnen gisteren van Nigeria met de hoogste score ooit in de olympische geschiedenis: 156-73.
  • De Saudische judoka Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani maakte met hoofddoek haar olympische debuut. Helaas duurde deze niet lang. Ze werd in de eerste ronde in 1 minuut en 22 seconden uitgeschakeld in de klasse +78 kilogram.
  • Roger Federer en Juan Martin Del Potro braken een record in de halve finale van het tennistoernooi: ze speelden de langste driesetter ooit. Federer trok in vier uur en 26 minuten aan het langste eind en staat in de (droom)finale tegenover Andy Murray. In het damestoernooi staan Serena Williams en Maria Sharapova zaterdag tegenover elkaar in de finale.
  • De Kazachstaanse gewichthefster Svetlana Podobedova veroverde vandaag goud dankzij haar lichaamsgewicht. Ze behaalde in de klasse tot 78 kilogram hetzelfde resultaat (291 kilogram) als de Russin Natalja Zabolotnaja. Maar omdat de Kazachstaanse bij de weging voorafgaand aan de wedstrijd 220 gram lichter was dan de Russische, won zij de olympische titel.
  • Handboogschieten: Rick van der Ven verloor nipt in de strijd om het brons. Hij werd knap vierde.
  • Zwemmen: Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis starten zaterdag als favorieten in de finale van de 50 meter vrije slag. Beiden tikten als eerste aan in hun halve finale (in respectievelijk 24,07 seconden en 24,50 seconden). Op de 4x100 meter wisselslag bereikten de vrouwen de finale met de vijfde tijd. Ook de mannen plaatsten zich voor de finale (beiden zaterdag) met de vijfde tijd op de 4x100 meter wisselslag. Joeri Verlinden eindigde op een zesde plaats in de finale van de 100 meter vlinderslag.
  • Atletiek: Kogelstoter Rutger Smith faalde vandaag. Hij kwam in drie pogingen niet verder dan 20,08 meter en wist zich met een 14e plaats niet te plaatsen voor de finale (beste 12). Smith komt nog uit in het discuswerpen. De vrouwen Nadine Broersen en Dafne Schippers kwamen in actie op de zevenkamp. Beiden presteerden goed. De zevenkamp wordt zaterdag hervat met de laatste drie onderdelen: het verspringen, het speerwerpen en de 400 meter.
  • Paardensport: De dressuurruiters liggen op koers voor een medaille in de landenwedstrijd. Na de Grand Prix staat de ploeg in de tussenstand met 76,809 procent derde achter Groot-Brittannië (79,407) en Duitsland (78,845).
  • Baanwielrennen: Willy Kanis eindigde op het onderdeel keirin op de 12e plek in de troostfinale. De Nederlandse achtervolgingsploeg eindigde als zevende op de Spelen. De achtervolgingsdames klokten de zesde tijd en kunnen (zaterdag) nog maximaal in aanmerking komen voor het brons.
  • Hockey: de mannenploeg won hun derde groepsduel met 5-1 van Nieuw-Zeeland. Zondag speelt de ploeg tegen Duitsland.
  • Tafeltennis: Li Jiao en Li Jie bereikten de kwartfinales van het landentoernooi. Zaterdag staat de wedstrijd tegen topfavoriet China op het programma.
  • Zeilen: Pieter-Jan Postma (Finn-klasse) begint zondag als derde aan de olympische medalrace. Met een eerste en een tweede plaats presteerde hij goed. Rutger van Schaardenburg (Laser-klasse) staat op de 11e plaats in het klassement. De eerste tien mogen deelnemen aan de medalrace (maandag). Sven en Kalle Coster (470-klasse) staan op de zevende plaats van het klassement. Marit Bouwmeester (Laser radial) behaalde een vierde en een derde plaats. Ze staat op een derde plek overall, op drie punten verwijderd van goud met nog twee races te gaan. Westerhof /Berkhout (470- klasse) startten hun toernooi met een eerste en negende plaats. Ze staan op de derde plaats in het algemeen klassement.
  • Judo: Luuk Verbij werd uitgeschakeld in de eerste ronde (+100kg).
  • Roeien: De mannen twee-zonder eindigde als vijfde in de B-finale. De vrouwen zware dubbeltwee eindigde als tweede in de B-finale.
  • Beachvolleybal: Het duo Meppelink/Van Gestel verloor in de achtste finale en is uitgeschakeld.
  • Schieten: Peter Hellenbrand is er niet in geslaagd de finale te halen van het onderdeel luchtgeweer 50m liggend.