Rel over handjes schudden in Engels voetbal

In het Engels voetbal woedt een discussie over het ritueel van het handje schudden voor een wedstrijd. Mark Hughes, manager van Queens Park Rangers, hield een pleidooi om dat af te schaffen en op te schuiven tot na de wedstrijd. Hij kaartte dat aan in de aanloop naar het beladen bezoek van Chelsea. Aanvoerder John Terry bejegende vorig seizoen verdediger Anton Ferdinand van QPR op racistische wijze. Voor de rechter werd Terry in juli vrijgesproken. Maar de FA, de Engelse bond, heeft de international alsnog voor de tuchtcommissie gedaagd. Voor het einde van de maand moet hij voorkomen. De wedstrijd op Loftus Road van dit weekeinde in de Premier League bracht Terry en Ferdinand voor het eerst sinds de vrijspraak weer samen op het veld. Manager Roberto Di Matteo van Chelsea had vooraf alle betrokkenen dringend verzocht de affaire te vergeten en elkander met respect te behandelen. Maar op het terrein van QPR negeerde Ferdinand opzichtig de uitgestoken hand van Terry, aanvoerder van Chelsea. Hij sloeg ook Ashley Cole over. Voor de rechter had Cole het opgenomen voor zijn teamgenoot. Terry viel meteen woedend uit tegen Ferdinand. Hughes had al voor de aftrap laten weten Ferdinand nergens toe te verplichten. ,,Al dat handje schudden is positief bedoeld en komt ook sympathiek over. Maar het ritueel kan ook totaal averechts werken. Laten we er nou gewoon mee stoppen'', aldus het pleidooi van Hughes. De Engelse bond zal hoe dan ook niet ingaan op de suggestie van de QPR-manager. Het gebruikelijke tafereel voor een wedstrijd is een bedenksel en verplichting van de FIFA, in het kader van de campagne voor fair play en respect voor de tegenstander.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Gerardus Molema

    Toch nog link om te gaan duiken in een zee vol paaltjes. Typische gewoonte van zogenaamde zwaar gelovigen om zondag s ochtends en s avonds in de kerk te zitten om de boel op maandag weer te besodemieteren.

  2. Cornelis Berend

    Het heeft toch wel iets aandoenlijks, dat je je blote leuter niet mag spoelen in het water waar Jezus over liep. Alsof een zwembroekje dat zou tegenhouden, dat spul wat onder de voorhuid gaat zitten als je niet bent besneden.

  3. RobvanderHilst

    Ach die balletjetrappende multimiljonairs daar op het veld vervelen zich blijkbaar weer eens. Volgende onderwerp…

Reacties niet toegestaan