Hein Verbruggen staat achter Lance: Er is geen bewijs tegen Armstrong

Voormalig UCI-voorzitter Hein Verbruggen lijkt nog vierkant achter Lance Armstrong te staan. Hij is ondanks alle bewijzen nog altijd niet overtuigd. „Lance Armstrong werd nooit positief bevonden, ook niet door USADA. Er is dus geen spoor van bewijs”, verklaarde hij tegenover De Telegraaf. Verbruggen was in de jaren dat Armstrong zegevierde in de Tour de France de grote baas van de internationale wielersport en droeg daarmee alle verantwoordelijkheid.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Ik deel de mening van Hein Verbruggen.

  Er is tegen de topatleet Lance Armstrong uitsluiitend roddel en achterklap aangevoerd van collega wielrenners, die na betrapt te zijn zelf bekennen doping te hebben gebruikt. Zo van ‘als ik het heb gebruikt, dan Armstrong ook, anders had ‘ie me nooit kunnen verslaan…’
  Collega’s? Onbetrouwbare jaloerse honden, dat zijn het.

  Er is geen spatje bewijs. Voor een Nederlandse rechter zou de man nooit veroordeeld worden. In de puriteinse Amerikaanse publieke opinie wel.

  Lance Armstrong is onderworpen geweest aan een heksenjacht. Politieinvallen in zijn huis, urinetests bij nacht en ontij, waar hij ook maar was ter wereld. Ik snap niet dat hij onder die druk überhaupt zo geweldig heeft kunnen presteren.

  De plicht voor renners om de wielerbond altijd te laten weten waar ze verblijven, om de bond op die manier voortdurend in staat te stellen ze te kunnen controleren, speelt natuurlijk niet alleen voor Lance Armstrong. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze die benauwend repressieve cultuur van de wielerbonzen blijven accepteren. Gewoon een jaartje massaal weigeren om aan de Tour de France deel te nemen, zou ik zeggen.

  Ik heb altijd genoten van de prestaties van Armstrong, die -zelfs al zou hij doping hebben gebruikt, wat dus niet zeker is- tussen al die dope heads die hem nooit konden verslaan nog steeds een indrukkend groot sportman is.

Reacties niet toegestaan