Sport
door anp
zondag, 17 juni 2018 om 16:30
kung wint tijdrit eindzege voor porte1529246417
BELLINZONA (ANP) - De Australische wielrenner Richie Porte heeft de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 33-jarige coureur van BMC liet zijn leidende positie in de afsluitende tijdrit niet meer in gevaar komen. Zijn Zwitserse teamgenoot Stefan Küng was de sterkste in de rit tegen de klok over 34,1 kilometer, met start en finish en Bellinzona.
Met Wilco Kelderman, Sam Oomen en Steven Kruijswijk eindigden er drie Nederlanders in de top tien van de etappekoers uit de UCI WorldTour. Kelderman begon als nummer drie van het klassement aan de tijdrit, maar zakte terug naar plek vijf in de eindstand. Oomen eindigde als zevende, Kruijswijk werd achtste. Bauke Mollema zakte van de tiende naar de twaalfde plaats.