Daphne: 'Je kunt me ook de tijd gunnen in plaats van continu alle shit over me heen te storten'

Sport
woensdag, 01 augustus 2018 om 5:23
schermafbeelding 2018 08 01 om 052959
Daphne Schippers wint dit jaar niet, ze verliest. Op Papendal legde de uit hoe dat komt.
"Ik heb nu nog niet de gewenste resultaten gehaald. Die conclusie kunnen we allemaal wel trekken. Het verbaast mij ook weleens dat ik niet harder loop, omdat ik eigenlijk heel goed in mijn vel zit. Dat is een tijdje geleden anders geweest. Ik kan dingen nu makkelijker loslaten. Ik geniet van de kleine dingen. Ik heb een huis gekocht. Geniet van mijn pup van elf maanden. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn dan alleen goed in je vel zitten. Zo makkelijk is het allemaal niet."
"De druk om te presteren is niet altijd fijn. Ik probeer me af te zonderen van de dingen die er over me geschreven worden, maar krijg toch een hoop mee. Mensen zeggen tegen me 'hé, heb je dit gelezen'. Al die negativiteit haalt wel een deeltje plezier weg. Het is zo makkelijk om iemand af te zeiken. 'Je bent van coach gewisseld', zeggen ze dan. 'Je gaat naar al die Diamond Leagues.' Je kunt me ook de tijd gunnen in plaats van continu alle negatieve shit over me heen te storten. Het is heel makkelijk om iemand vanaf je luie stoel af te kraken."
"Soms heb je het gevoel dat alles minder dan de eerste plek niet meer goed genoeg is. Dat is ook een beetje de cultuur in Nederland. In andere landen word je op handen gedragen. Tuurlijk, ik wil ook betere resultaten zien. Vorig jaar heb ik wel de gewenste resultaten gehaald. Ik ben gewoon weer wereldkampioen geworden, er zijn maar drie mensen in hun leven die dat gedaan hebben.
Bron(nen): Trouw