Bertens in uur naar laatste acht in Madrid

Kiki Bertens heeft zich met groot vertoon van macht verzekerd van een plek in de kwartfinales van het grote WTA-toernooi van Madrid. De als zevende geplaatste Bertens gunde Anastasija Sevastova uit Letland, de nummer 13 van de wereld, maar drie games: 6-1 6-2.

Bertens liep in rap tempo uit naar 4-0 en zorgde al snel voor wanhoop bij Sevastova, die zich geen raad wist met het spel van de gevarieerd spelende Bertens. Sevastova wist in de tweede set iets beter partij te bieden, maar spannend werd het geen moment. De eenzijdige partij duurde precies een uur.

De 27-jarige Bertens verloor maar twee punten op haar eerste opslag en gunde Sevastova, vorig jaar halvefinaliste op de US Open, geen enkel breakpoint. Zelf verzilverde de Nederlanse acht kansen op een break.

Geschiedenis

De twee stonden voor de derde keer tegenover elkaar en ook de twee voorgaande duels vonden op het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad plaats. In 2017 won Sevastova met 6-3 6-3 en een jaar later zegevierde Bertens met 6-1 6-4.

Vorig jaar haalde Bertens de eindstrijd in Madrid. Ze verloor toen in drie sets van de Tsjechische Petra Kvitova, tegen wie ze het bij de laatste acht opnieuw opneemt. Kvitova won onlangs het WTA-toernooi van Stuttgart.

Het heeft er alle schijn van dat Bertens in vorm raakt voor Roland Garros, dat over 2,5 week aanvangt. In Madrid verloor ze in drie partijen nog geen set en pas vijftien games in totaal.