Tennisser Kyrgios haalt hard uit naar Djokovic en Nadal

De Australische tennisser Nick Kyrgios neemt geen blad voor de mond in een podcast in Rome, waar hij deze week meedoet aan een masterstoernooi. De grootste spelers van dit moment krijgen er flink van langs van het enfant terrible van de tenniswereld.

“Djokovic heeft een zieke obsessie. Hij wil altijd en overal leuk gevonden worden”, zegt Kyrgios onder meer. “Hij wil gewoon net als Roger Federer zijn.” Ook van Nadal moet hij niets hebben. “Als hij van me wint, is er niets aan de hand. Dan zegt hij niets slechts. Maar als ik van hem win, zegt hij dingen als: ‘Hij heeft geen respect voor mij en geen respect voor de sport’.”

Maar een echt grondige hekel heeft Kyrgios aan de Spaanse Fernando Verdasco. “Verdasco maakt me gek. Die gast, ik wil er eigenlijk niet eens over praten”, zegt de Australiër. “Ik word al boos als ik die naam hoor. Hij is de meest arrogante persoon ooit.” De tennisser klaagt verder: “Hij zegt geen hallo, hij denkt dat hij heel goed is, hij denkt dat hij God is. Maar gozer: je backhand is zeer gemiddeld.”

De frustratie is kennelijk groot, want hij gaat maar door. “Gasten zoals hij, ze maken me gek. Er is geen bescheidenheid, geen perspectief. Hij vindt zichzelf ongelooflijk omdat hij een bal over een net slaat.”