Sport
door anp
maandag, 12 augustus 2019 om 9:08
vrije val haase op wereldranglijst1565594644
Tennisser Robin Haase heeft een vrije val gemaakt op de wereldranglijst. De 32-jarige Hagenaar strandde ruim een week geleden in de kwalificatie voor het ATP-toernooi van Montréal. Haase vond maandag op de nieuwste versie van de mondiale ranking zijn naam terug op plek 123. De beste Nederlandse tennisser van de laatste jaren stond een week eerder nog op de 86e plaats. Haase begon het jaar als de nummer 50 van de wereld. Hij bereikte zeven jaar geleden zijn hoogste positie op de wereldranglijst: 33e. Haase won dit seizoen op de ATP Tour pas negen partijen. Zijn laatste zege dateert van begin juli in de eerste ronde van Wimbledon. In het dubbelspel presteert Haase aanzienlijk beter. Hij bereikte op zijn laatste drie toernooien steeds de finale, ook afgelopen week op de masters in Montréal. Met Wesley Koolhof aan zijn zijde verloor Haase daarin van Marcel Granollers en Horacio Zeballos. Hij pakte in juli met de Oostenrijker Philipp Oswald de dubbeltitel in Umag. Bij de vrouwen staat Kiki Bertens nog steeds op de vijfde plaats. De Japanse Naomi Osaka nam de koppositie over van Ashleigh Barty uit Australië.