Djokovic terug op 1, Haase zakt naar plek 50

Sport
door anpmaandag, 05 november 2018 om 8:20
djokovic terug op 1 haase zakt naar plek 501541402662
Tennisser Novak Djokovic staat na ruim twee jaar weer aan kop van de wereldranglijst. De 31-jarige Serviër heeft Rafael Nadal op de maandag uitgebrachte ranking afgelost als mondiale nummer 1. Afgelopen week werd al duidelijk dat Djokovic de eerste plaats zou overnemen, toen de Spanjaard zich geblesseerd afmeldde voor het masterstoernooi van Parijs.
De Serviër stond al meerdere periodes aan kop, voor het laatst tussen juli 2014 en oktober 2016. Als gevolg van een slepende elleboogblessure viel Djokovic vorig jaar uit de top 10. In juni van dit jaar stond hij zelfs even op plek 22, maar na de winst van Wimbledon schoot de Serviër omhoog. Hij won achtereenvolgens het masterstoernooi van Cincinnati, de US Open en de masters in Shanghai. In Parijs bereikte Djokovic ook de finale, waarin hij zondag verrassend moest buigen voor Karen Chatsjanov. De 22-jarige Rus steeg op de ranglijst van plek 18 naar 11.
Robin Haase werd in de Franse hoofdstad in de eerste ronde uitgeschakeld. De Hagenaar zakte drie plaatsen op de wereldranglijst en is nu de nummer 50 van de wereld.