Zuckerberg: “Ik zou allang ontslagen zijn bij Facebook”

Alleenheerser bij Facebook, Mark Zuckerberg, geeft toe dat hij allang ontslagen zou zijn als hij geen meerderheidsbelang zou hebben uitonderhandeld in de raad van bestuur.

Hij doet zijn uitspraken tijdens een personeelsbijeenkomst, waarvan de geluidsopnamen nooit bekend hadden mogen worden. "Eén van de dingen waar ik geluk mee heb is dat ik de meerderheid van het aantal stemmen in handen heb", vertelt Zuckerberg in de opnames die in handen zijn van The Verge. "Dat bleek best belangrijk, want er zijn al een paar momenten geweest waarop ik ongetwijfeld ontslagen zou zijn."

Afgelopen zomer werd al bekend dat de meerderheid van de aandeelhouders de grote baas liever ziet vertrekken. Na meerdere privacy-schandalen waar Zuckerberg veel te laconiek op reageerde, kwam de Facebook-CEO zwaar onder vuur te liggen.

Er werd gestemd voor een onafhankelijke bestuursvoorzitter, maar Zuckerberg stak daar een stokje voor door zijn meerderheidsbelang in te zetten.

De topman van Facebook zegt verder nog dat hij niet accepteert dat de Amerikaanse overheid Facebook in stukken snijdt. Dan stapt hij naar de rechter aldus Zuckerberg.

Bron(nen):   The Verge