Blackberry doet met nieuwe telefoons laatste poging te overleven

Blackberry, dat voor de komst van de smartphones van Apple, Microsoft en Samsung, wereldleider was, doet een laatste poging om terug te komen. Jaren na de concurrenten komt nu ook Blackberry eindelijk met vergelijkbare smartphones. Komt de nieuwe serie telefoons te laat? Of is er nog hoop? PC World gelooft er niet meer in:
 • Blackberry ligt met de ontwikkeling van apps straatlengtes achter
 • Blackberry is traag en log geworden. Het grote succes van Samsung en Apple houdt zichzelf in stand. Daar kun je als kleinere marktpartij niet tegenop.
 • Blackberry moet het hebben van bedrijven die hun werknemers een smartphone geven. Steeds meer bedrijven bieden nu een keus tussen Blackberry of een ander merk.
CNN ziet nog wel kansen voor Blackberry:
 • De nieuwe Blackberry 10 speelt goed in op de wensen van bedrijven
 • Blackberry heeft minder apps maar al wel een aantal grote namen: Skype, Kindle, WhatsApp, AngryBirds. En uiteraard Twitter, Facebook en LinkedIn.
 • Het gedeukte imago van Blackberry krijgt heel voorzichtig weer een beetje glans. De ondergang van Blackberry is niet onvermijdelijk.
Een vergelijking van Blackberry met de concurrenten: Klik hier Cnet over de lancering: The Guardian met een recensie en demonstratie van de Blackberry 10: Klik hier. The Guardian ziet wel kansen in de bedrijvenmarkt maar niet in de massale markt van consumenten.

Bron(nen):   NYT  PCWorld  CNN  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. besserwessie

  Zo ben je groot, zo ben je dood.
  Het is een snelle meedogenloze business.

Reacties niet toegestaan