Vijf dingen die over vijf jaar waarschijnlijk verdwenen zijn

We leven in digitale tijden. Onze smartphone neemt steeds meer diensten over. Reden waarom deze vijf dingen binnenkort net zo verouderd zijn als het cassettebandje en het fotorolletje.

1. Contant geld
Contant geld is duur, omslachtig en onveilig. Je portemonnee met cash en pinpas zal dan ook plaatsmaken voor online betalingen via je telefoon. Pinautomaten zullen binnen vijf jaar uit het straatbeeld zijn verdwenen.

2. USB-sticks
Met de snelle groei van clouddiensten wordt het goeie ouwe USB-stickje overbodig. En wil je je documentjes niet in de cloud kwijt, dan kun je ze nog altijd op je telefoon opslaan. Het geheugen van smartphones wordt steeds groter.

3. Wachtwoorden
Een mens heeft gemiddeld 19 wachtwoorden. Het is niet te doen om ze allemaal te onthouden. Bovendien is zelfs het beste wachtwoord vrij eenvoudig te kraken. We zullen dan ook weldra overstappen op biometrische identificatie.

4. Afstandsbedieningen
Die drie afstandsbedieningen op tafel zijn binnenkort voorgoed verleden tijd. Je apparaten in huis bedien je met apps op je smartphone of tablet.

5. Papieren contracten
Veel officiële documenten moeten nog steeds op papier worden gedrukt, met de hand ondertekend en per post verstuurd. Dit archaïsche gedoe zal snel plaatsmaken voor cloud-overeenkomsten.

Bron(nen):   Knack